24 augustus 2018

Wie is schrijfmevrouw?

Hi, ik ben de mevrouw die schrijft. Mijn naam is Jeanine Kranendonk, het gezicht achter schrijfmevrouw, niet strijkende koningin van de guilty pleasures, blogger en een 29 jarige moeder van drie schurken uit Venlo. Hoewel ik overdag meestal in de weer ben met snoetenpoetsers en kannen ranja of met het verzinnen van (on)conventionele manieren om mijn tuig, eh telg, enigzins in toom te houden, Is schrijven echt mijn ding. Daarom ontpop ik me in de avonduren tot schrijfmevrouw- en kun je me dan gegarandeerd achter mijn laptop vinden maar voor noodgevallen heb ik ook altijd een notitieboekje in mijn handtas. De teksten die ik schrijf zijn vooral te vinden binnen het online circuit. Zoals op mijn personal lifeblog strijkenissuf.nl (blog voor nieuwerwetse vrouwen die verder kijken dan hun strijkplank lang is) maar eigenlijk grijp ik iedere kans aan om iedereen die het maar lezen wil, met mijn teksten te bestoken.

Hoe het allemaal begon

Ik weet het nog als de dag van gisteren: ‘s avonds laat lag ik regelmatig onder de dekens gewapend met een zaklamp, viltstiften, en pen en papier in mijn bed . Ik verzon hele verhalen en illustreerde ze ook. Naast dierenarts ambieerde ik het om striptekenaar te worden. Zo eentje als in de categorie Willy Vandersteen. Toen al hield ik ervan om verhalen te verzinnen. Een dromerig kind met een oneindig grote fantasie.

Ik ben altijd blijven schrijven

Mijn droom om dierenarts te worden liet ik varen, maar het schrijven bleef ik doen. Ik was dan ook de enigste brugpieper van dat jaar waarbij stiekem haar hart een sprongetje maken bij het horen van het woord ‘opstel’. Natuurlijk liet ik hier niets van merken. Dat was niet stoer.  Daarnaast schreef ik talloze verhalen in geheime schriftjes aan vriendinnen (al dan niet over onze leraren), bekladde ik agenda’s met mijn tekst, schreef ik songteksten (die ik ook probeerde te bezingen, maar dat was een minder groot succes) en schreef ik verhalen online gastenboeken (over jongens). Niet wetende dat ik ongeveer tien jaar later een blog zou beginnen en schrijven nog stééds mijn nummer een hobby zou zijn.

Ik en het schrijven is dus een perfecte match. Vandaar dat het niet meer dan een logische vervolgstap was om van schrijven mijn werk te maken. Betaald verhalen verzinnen. Dat ligt deze dromer wel.